DTU Elektronkrystallografi Facilitet

Elektrondiffraktion er en kraftfuld teknik, der bruges til at undersøge atomare arrangementer i nano- og mikrokrystallinske materialer. Denne metode indebærer belysning af en krystal med en fokuseret elektronstråle og analyse af det resulterende diffraktionsmønster. Ved at analysere dette mønster er det muligt at bestemme positionerne og arrangementet af atomer i materialet.

På DTU Kemi benytter vi os af Rigaku XtaLAB Synergy-ED instrumentet specielt designet til elektrondiffraktionseksperimenter (λ = 0.0251 Å). Dette udstyr giver os mulighed for at analysere en bred vifte af materialer, herunder metal-organiske frameworks (MOF'er), mineraler, proteiner, lægemidler, katalysatorer og meget mere.

XtaLAB Synergy-ED er udstyret med en højhastigheds/følsom fotontællingsdetektor (HyPix-ED), en Gatan Elsa™ cryotransferholder (698), der tillader målinger i området -173 °C til stuetemperatur og en Hummingbird Scientific ovnopvarmning til målinger mellem stuetemperatur og 1000 °C. Systemet styres ved hjælp af CrysAlisPro-softwarepakken, som ikke kun styrer dataindsamling, men også udfører databehandling og faciliterer problemfri arbejdsgang fra dataindsamling til strukturbestemmelse.

Vi tilbyder omfattende services og inviterer til samarbejde med såvel industrielle partnere som akademiske forskere.

Kontakt:

Professor Kasper S. Pedersen

Director, DTU Electron Crystallography Facility

Mail: kastp@kemi.dtu.dk; Tel: +45 23 60 40 67

Kemitorvet 207, R214, DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark

www.kasperpedersen.org

Twitter: @kasperspedersen

 

eller

 

Mariusz Kubus

AC-TAP

DTU Chemistry

Mail: makub@kemi.dtu.dk; Tel: +45 93 51 89 74