DK-OPENSCREEN

DK-OPENSCREEN

DK-OPENSCREEN er den nationale forskningsinfrastruktur for kemisk biologi. Ud over det avancerede stofbibliotek – placeret på DTU Kemi – med plads til 200.000 stoffer i alt, tilbyder DK-OPENSCREEN en bred vifte af screeningsfaciliteter og højt specialiseret viden - fx om multiresistente bakterier og fænotypisk screening i celler.

Infrastrukturen benyttes af kemikere og biologer fra både virksomheder og den akademiske verden, som ønsker at modulere biologiske systemer eller teste den biologiske aktivitet af bestemte molekyler. DK-OPENSCREEN bidrager dermed med viden, der kan anvendes til tidlig lægemiddeludvikling, diagnostik og medicinsk forskning.

Den nemme adgang til screeningsfaciliteter og stofprøver har til formål at øge den teknologiske og videnskabelige udvikling og dermed også Danmarks konkurrenceevne inden for Life Science-sektoren.

Foruden DTU er også Københavns Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet med til at udgøre DK-OPENSCREEN. Infrastrukturen støttes økonomisk både fra DTU, de øvrige universiteter samt Forsknings- og Uddannelsesministeriet.

Få mere information eller adgang til DK-OPENSCREEN ved at skrive til Platform Manager Faranak Nami, fnam@kemi.dtu.dk.

Læs mere om DK-OPENSCREEN på hjemmesiden her

Kontakt

Mads Hartvig Clausen
Professor
DTU Kemi
45 25 21 31

Kontakt

Faranak Nami
Platform Manager
DTU Kemi
22 79 23 57