Flemming Yssing Hansen

Flemming Yssing Hansen

Emeritus

DTU KEMI
Institut for Kemi

Kemi: Emeriti

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 206, rum 259

2800 Kgs. Lyngby

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2023
Dana V konceptdesign
27 MAR

Kom med ind i visionen for Danmarks nye forskningsskib

Danmark er i gang med at planlægge, designe og bygge et nyt ocean- og arktisgående forskningsskib, Dana V, til marin og maritim videnskab og til uddannelse både i konstruktionsfasen og på det færdige skib i drift. Det er en stor og kompleks affære at konstruere sådan et skib, der bliver unikt i sin klasse – den detaljerede designfase...

2022
Photo: Bax Lindhardt. The main building - 324 - at the department DTU Compute.
20 MAJ

DTU Compute styrker fokus på digital sikkerhed

Instituttet samler forskningen i cybersecurity og sikre softwaresystemer i to sektioner og fremhæver samtidig ingeniørens rolle i samfundet.

Informationsteknologi Matematik
Lasse Engbo Christiansen, DTU Compute. Credit: Hanne Kokkegård
02 MAJ

DTU-matematiker skal opbygge ekspertgruppe i SSI

Lasse Engbo Christiansen har stået centralt i gruppen, der har beregnet pandemiens udvikling og effekten af restriktioner og genåbning.

Bioteknologi og biokemi Matematik Sundhed og sygdomme
2021
Foto Uriel Soberanes/Unsplash
04 MAJ

Danske universiteter går sammen om stor techmesse

Digital Tech Summit bliver Nordens største udstillingsvindue for digitale teknologier, stærke forskningsmiljøer, teknologiførende virksomheder og startups. Messen foregår i København 30. november og 1. december.

29 APR

Danmarks universiteter går sammen om forsknings- og techmesse

Digital Tech Summit bliver Nordens største udstillingsvindue for digitale teknologier, stærke forskningsmiljøer, teknologiførende virksomheder og start-ups.

03 FEB

Institutdirektør Per B. Brockhoff er ny digital vismand

DTU Computes institutdirektør, professor Per B. Brockhoff, er nyudnævnt digital vismand i Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV). Han mener, Danmark bør oprette et teknologiministerium, og han ønsker styrket fokus på uddannelse inden for IT og digitalisering.

2020
Foto: Bax Lindhardt
09 DEC

Verden er ved at ændre sig under fødderne på os

Kunstig intelligens (AI) har potentiale til radikalt at ændre den måde, vi lever vores liv på. Men den voksende brug af AI vækker også bekymring.

Robotteknik og automation Informationsteknologi
29 MAJ

Professor Helle Rootzen forlader DTU

Efter 36 år og en imponerende karriere på DTU har Helle Rootzén besluttet sig for at forfølge et arbejdsliv som selvstændig.

Foto Colourbox
19 MAJ

Eksperter bag corona-model: Åbenhed er vigtig

Rådgivning efter fremskrivningsmodel for covid-19 bygger på åbenhed omkring data-grundlag og forventet præcision. Forskerne bag modellen inviterer nu alle interesserede til at få indblik i modellen, og hvordan den bruges i Statens Serum Instituts ekspertgruppe.

2019
11 OKT

DFF bevillinger sikrer bredde og diversitet i dansk forskning

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) har bevilget 6 forskningsprojekter inden for Digitale teknologier til forskere ved DTU Compute. For et samlet beløb på knap 17 mill. kr. får Danmark ny viden til gavn for hele samfundet, f.eks. om hvordan vi kan opnå større forståelse i store data mængder, i bias og retfærdighed inden for medicin, i...

2018
16 APR

Ny uddannelse i kunstig intelligens booster IT interessen

Til sommer lancerer DTU Compute en ny bacheloruddannelse i Kunstig Intelligens og Data. Og ikke alene har interessen for den nye uddannelse været massiv siden annonceringen, introduktionen af en ny bacheloruddannelse har også styrket interessen for DTU's eksisterende bacheloruddannelser i software og matematik og teknologi.

Dataanalyse Software og programmering Matematisk modellering
2017
Nils Foss Exellence Prizes
06 OKT

Der står DTU på dette års Nils Foss Excellence pris for innovativ fødevareforskning

20. november 2017 bliver Nils Foss Excellence prisen uddelt til en internationalt anerkendt forsker for innovativ forskning på fødevareområdet. I år er de nominerede til prisen professor Per Brockhoff, DTU Compute og professor Frank Møller Aarestrup, DTU Fødevareinstituttet

Statistik Fødevarer, fisk og landbrug Matematik Informationsteknologi
Mikroskobillede.
21 SEP

Ph.d.-forsvar om kunstig reproduktion af ål

Ph.d.-studerende Filipa da Silva, DTU Aqua har undersøgt, hvordan kvaliteten af åleæg kan forbedres med henblik på kunstig modning og formering af ål. Den 25. september 2017 forsvarer hun sin afhandling

Fisk og skaldyr
De ti modtagere af Boligfonden Kubens Spirekasse 2017 samt Boligfonden Kubens bestyrelse. Foto: Thorbjørn Hansen, Kontraframe.
18 APR

Legater til unge skal hjælpe med at realisere DTU-projekter

Boligfonden Kuben støtter vækstlaget inden for byggebranchen med uddelinger af legater fra Spirekassen. I år var seks ud af 10 legatmodtagere enten ansatte, studerende eller tidligere studerende på DTU.

Byggematerialer Indeklima Byggeproduktion og byggeledelse
Foto: Joachim Rode
18 APR

DTU udpeger ny direktør for DTU Compute

Professor i statistik Per Bruun Brockhoff, 52 år, er udpeget til ny direktør for DTU Compute. Han kommer fra instituttets sektion for Statistik og Dataanalyse og tiltræder som ny institutdirektør 1. maj.

2016
13 JUL

Ubalance i tarmens bakterier øger risikoen for diabetes

Det er velkendt, at overvægt og mangel på daglig fysisk aktivitet forårsager insulinresistens, hvilket øger risikoen for type 2-diabetes, men ny skelsættende forskning med ledende danske forskere fra DTU og Københavns Universitet, som i dag offentliggøres i det prestigefulde naturvidenskabelige tidsskrift Nature, viser, at specifikke...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
2015
Colourbox
10 FEB

Ph.d. forsvar 18. februar: Kinematics and Dynamics of Roller Chain Drives

Niels Fuglede fra DTU Mekanik forsvarer sin ph.d. "Kinematics and Dynamics of Roller Chain Drives" onsdag d. 18. februar kl. 14.00. Forsvaret finder sted i bygning 101, lokale S01, DTU. Professor Jon Juel Thomsen har været vejleder.

Maskinkonstruktion Konstruktion og mekanik
2014
Foto: Colourbox
18 NOV

Kortlagte bakteriegenomer skal fremme behandlingen af CF-patienter

Sejlivede stammer af bakterier tilpasser deres arvemasse til livet i lungerne hos patienter med langvarige infektioner. Forskere fra Rigshospitalet og DTU har nu kortlagt godt 500 bakteriers genomer for at finde ud af hvordan

Bakterier og mikroorganismer Celler Gener og genomer Bioteknologi og biokemi Biologiske systemer
Ph.d. forsvar på DTU Mekanik
24 JUN

Ph.d. forsvar d. 27. juni: Micromechanical failure in fiber-reinforced composites

Danial Ashouri Vajari forsvarer sin ph.d., "Micromechanical failure in fiber-reinforced composites", fredag d. 27. juni kl 13.00. Forsvaret foregår i bygning 421, auditorium 072.

Materialer Konstruktion og mekanik
Foto: Colourbox
13 MAR

Aggressive bakterier kan fældes med dna-analyse

En sejlivet stamme af bakterier tilpasser deres dna til livet i lungerne hos patienter med cystisk fibrose. Nu er deres genomer blevet kortlagt, og det kan allerede om få år give bedre behandlinger.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Medicinske apparater og systemer Bioteknologi og biokemi Sundhed og sygdomme Biologiske systemer