Jakob Doganli-Kibsgaard

Jakob Kibsgaard

Professor, Sektionsleder

DTU FYSIK
Institut for Fysik

Danmarks Tekniske Universitet

Fysikvej

Bygning 312, rum 183

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2023
Jakob Kibsgaard (venstre) og Brian Seger (højre) er begge nye professorer på DTU Fysik, hvor de blandt andet er med til at styrke den grønne omstilling.
11 JAN

Nye professorer styrker grønne forskningsfelter

Jakob Kibsgaard og Brian Seger er begge nye professorer på DTU Fysik, hvor de skal være med til at styrke den grønne omstilling.

2022
05 AUG

3 forskere fra DTU Fysik i Go’ Morgen Danmark

På samme uge var 3 forskere fra DTU Fysik var inviteret i studiet hos Go' Morgen Danmark for at fortælle om deres forskning, da showet havde fokus på teknologiske løsninger af den grønne omstilling.

2021
18 MAJ

Væsentligt bidrag til den grønne omstilling hædres

Arbejdet med at udvikle bedre katalysatorer er vigtigt for Power-to-X-teknologien, som skal gøre overgangen til et mere bæredygtigt samfund mulig. Lektor Jakob Kibsgaard modtager Hartmann Fondens Diplompris for sin lovende indsats på dette område.

Fysik
2020
Foto: DTU
09 DEC

Tre ERC Consolidator grants til DTU-forskere

DTU-forskere modtager tre ud af ni danske Consolidator grants fra Det Europæiske Forskningsråd.

09 DEC

EU-bevilling til ny type katalysator

Med en ERC-Consolidator bevilling på 2 millioner Euro træder Jakob Kibsgaard ind i et stort set uudforsket område og skal forske i katalysatorer med kun to eller tre atomer til flere ”Dream Reactions”, der kan være med til at sikre at omstillingen til bæredygtig energi får større gennemslagskraft.

Fysik
11 JUN

Kan man lave benzin, der ikke sviner?

I princippet kan man godt lave CO2-neutralt syntetisk brændstof. Processen koster dog stadig meget mere energi, end vi får ud af det. Men katalyseforskerne arbejde på at løse den udfordring.

Fysik
Logo
29 JAN

Så vidt vi ved

P1s videnskabsmagasin ’Så vidt vi ved’ har været på besøg på DTU Fysik for at høre, hvordan katalyseforskning kan bidrage til at finde erstatninger for fossile brændstoffer.

2019
Katalysatorer af et enkelt eller to atomer er særligt interessante, fordi de vil gøre det muligt at isolere effekten af katalysatoren til kun at danne et enkelt produkt.
04 SEP

Ny type katalysatorer kan bane vej for større bæredygtighed

Katalysatorer af et enkelt eller to atomer kan i fremtiden blive væsentlige for den grønne omstilling. De kan måske bruges til miljøvenlig rensning af vand eller omdannelse af CO2 til brændstof.

Fysik
Ny type katalysatorer kan bane vej til større bæredygtighed
29 AUG

Ny type katalysatorer kan bane vej til større bæredygtighed

Katalysatorer af et enkelt eller to atomer kan i fremtiden blive væsentlige for den grønne omstilling. Måske kan de bruges til miljøvenlig rensning af vand eller omdannelse af CO2 til brændstof.

Fysik
Photo: Lisbeth Holten
07 JUN

Anbefalinger til katalyseforskningen i elektrolyse

To førende danske katalyseforskere har udarbejdet en kommentar til det ansete tidsskrift Nature Energy med tre klare anbefalinger til deres kollegaer.

Katalyse Elektrokemi Energilagring Energiproduktion Fossile brændsler
2018
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers besøgte DTU Energi for at høre om dansk forskning i udvikling af nye batterimaterialer og katalysatorer, og brug af kunstig intelligens i energiplanlægning
03 OKT

Uddannelses og forskningsministeren hørte om kunstig intelligens og nye materialer til energilagring

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers besøgte DTU for at høre om dansk forskning i udvikling af nye batterimaterialer og katalysatorer, og brug af kunstig intelligens i energiplanlægning.

Computerberegning Energi og forsyning Elforsyning Energieffektivisering Energilagring Energisystemer
2017
11 OKT

Stort fremskridt for arbejdet med at gøre fremstillingen af ammoniak bæredygtig

En forskergruppe på det amerikanske Stanford University og DTU har tænkt utraditionelt for at finde alternative metoder til fremstilling af ammoniak uden brug af de store mængder energi fra fossile brændstoffer, der anvendes i dag. Det er lykkedes ved at nytænke den elektrokemiske proces. 

Fysik Fossile brændsler
Electrochemical energy conversion. Schematic showing electrochemical conversion of water, carbon dioxide, and nitrogen into value-added products (e.g., hydrogen, hydrocarbons, oxygenates, and ammonia), using energy from renewable sources. The combination of theoretical and experimental studies working in concert provides us with insight into these electrochemical transformations and guides the development of the high-performance electrocatalysts needed to enable these technologies.
17 JAN

Elektrokatalyse kan sikre grøn omstilling

Vedvarende energi fylder mere og mere i energiforsyningen, men skal den grønne omstilling sikres skal den også kunne give os de brændstoffer og kemikalier, der tilsammen udgør over 25 % af verdens energiforbrug. Elektrokatalyse er en teknologi, der kan gøre netop det, men den står overfor store udfordringer. Det viser en artikel i tidsskriftet...

Katalyse Mikro- og nanoteknologi Metaller og legeringer Nanopartikler Brændselsceller Energilagring Fossile brændsler Solenergi Vindenergi