To bevillinger gives til Mads H. Clausen fra DTU Kemi

onsdag 21 dec 22
|

Kontakt

Mads Hartvig Clausen
Professor
DTU Kemi
45 25 21 31
Professor Mads H. Clausen fra DTU Kemi har modtaget to flotte bevillinger på hhv. 391.185 DKK fra Carlsbergfondet og 1.424.736 DKK fra Novo Nordisk Fonden.

Mads modtager bevillingen på 391.185 DKK fra Carlsbergfondet til ‘Equipment for synthetic carbohydrate chemistry’

Mads og hans team undersøger kemi og biologi i sukkerarter og udnytter syntetiske og naturligt forekommende kulhydrater i udviklingen af vacciner mod cancer og infektionssygdomme såsom lungebetændelse, samtidig med at de studerer plantecellevæg-glykaner som en mulig kilde til bæredygtig biomasse til fødevarer, foder, energi og materialer. Bevillingen skal støtte udstyret til denne forskning.

Mads modtager samtidig 1.424.736 DKK af bevillingen på 5 mil. DKK som Professor Anders Henrik Lund fra Københavns Universitet gives af Novo Nordisk Fonden.

Giv Mads og det tværfaglige samarbejde mellem DTU og KU en stor hånd.

 

Læs mere om Carlsbergfondet og Novo Nordisk Fonden her:

Carlsbergfondet
Novo Nordisk Fonden

Du kan også læse mere generelt om Mads H. Clausen's forskning her:

Forskning - Mads H. Clausen


Fakta om Carlsbergfondet

Carlsbergfondet støtter visionær og innovativ grundforskning på internationalt niveau inden for naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab. Grundforskning, som gør os klogere, medvirker til at løse globale udfordringer og gavner vores samfund.

Carlsbergfondet lægger særlig vægt på at støtte talentudvikling og generationsskiftet i dansk grundforskning, internationalisering af danske talenter og visionære forskningsnybrud.

Læs mere om Carlsbergfondet her:

Læs mere

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.