Skandinavisk Kemiolympiade 2013

Skandinavisk Kemiolympiade 2013

tirsdag 16 jul 13
|

Fra d. 11.07 til d. 14.07 løb den første Skandinaviske Kemiolympiade (ScChO) af stablen på DTU. Det norske og svenske IChO hold ankom og den første prøvelse var sproget, dernæst med de praktiske og teoretiske prøver. Men det hele var ikke blot hårdt arbejde - der var også tid til frisbee i Frederiksberg Have, fri bar på Carlsberg, en tur i Niels Bohrs gamle hjem, en bytur, pæn middag med 5 retters menu, Tivoli og meget mere...

Resultaterne blev offentliggjort til afslutningsceremonien på olympiadens sidste dag, og det skete i stor spænding. Medaljerne blev fordelt efter samme princip, som til den Internationale Kemiolympiade, hvor 10 % får guld, 20 % sølv og 30 % bronze, hvilket betød, at der var en guld, to sølv og fire bronzemedaljer på spil.

Vores forberedelse bar frugt, hvilket resulterede i én bronze, to sølv og en guldmedalje til hhv. Ada, Frederik Nørfjand, Theodor og Frederik Søndergaard-Pedersen. En super konklusion på nogle gode dage, der viser, at det danske hold er klar til kamp i Moskva til den internationale olympiade.

Læs mere: www.kemiolympiade.dk/a2013/skandinavisk-kemiolympiade/

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.