Tillykke til Luca Piccirilli fra DTU Kemi, der har vundet Otto Mønsteds Den Lyse Idé 2022

mandag 01 aug 22
|

Den Lyse Idé 2022

I 2022 uddeles Otto Mønsteds Den Lyse Idé igen. Med prisen ønsker Otto Mønsteds Fond at belønne,anerkende og hylde idéer, der kan skabe værdi for det danske samfund og erhvervsliv, samt tjene til Danmarks ære. To idéer med stort forretningsmæssigt potentiale, præmieres med i alt 500.000 kr.

Otto Mønsteds Den Lyse Idé uddeles som anerkendelse til forskningstalenter med den rette innovative idé, produkt, proces eller løsning. Prisen vil ikke blot være en hyldest af forskningsarbejdet, men tilskynde og inspirere dem i videreudviklingen af deres idé.

Læs mere om prisen her.

Som en af 3 forskere, har Luca Piccirilli modtaget prisen Den Lyse Idé 2022 fra Otto Mønsted Fond - med prisen følger 250.000 kr.

Luca Piccirilli har udviklet en løsning på et fundamentalt problem ved anvendelsen af brint som ”brændstof” i biler. Brint er en gasart og skal hægtes på et bæremolekyle for at blive flydende. Men det er udelukkende brint, der skal bruges i en brintbaseret brændselscelle, som producerer strøm til biler. Prismodtageren har udviklet et system, hvor brint og bæremolekyler adskilles fra hinanden igen – udelukkende ved hjælp af den varme, der skabes, når brinten forbruges i brændsels-cellen. Der skal således ikke tilføres yderligere store mængder energi for at frigøre brint fra bæremolekyler. Luca Piccirillis nye system bidrager derfor til en hidtil uset energioptimering af brint, der bringer brint meget tættere på en kommerciel udnyttelse, og han har allerede fået en kommerciel partner.

 

Læs mere om Luca Piccirillis forskning på CSC kemi.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.