4.444 ansøgninger til DTU

fredag 06 jul 12
|

Da ansøgningsfristen til de videregående uddannelser udløb i dag klokken 12, havde DTU modtaget 1.690 førsteprioritetsansøgninger til civil- og diplomingeniøruddannelserne ud af i alt 4.444 ansøgninger.

Aldrig har så mange søgt om optagelse på DTU som i år. For elvte år i streg er der rekord mange unge mennesker, der vil være ingeniører.

Blandt de mest eftertragtede uddannelser er IT, softwareteknologi og Teknisk biomedicin. Også den nyakkrediterede civilbachelor i Geofysik og rumteknologi er i år slået igennem hos ansøgerne.

 

Sidste år var antallet af førsteprioritetsansøgninger 1.591, så interessen for at komme ind på et af DTU’s ingeniørstudier er steget med 6 % procent.  

 

”Verden venter på ingeniører der kan tænke innovativt, nyt og bæredygtigt, så vi kan løse nogle af verdens klima- og velfærdsudfordringer. Interessen for at læse til ingeniør vinder terræn hos ungdommen og det er godt, for det har Danmark brug for. Der skal skabes nye arbejdspladser, så vi kan få gang i væksten og dermed sikre vores velfærd. Det kan ingeniørerne,” udtaler dekan Martin Vigild.

 

Bacheloruddannelsen Kemi og Teknologi er også populær i år.

 

Læs mere her

 

Af Charlotte Malassé, cmal@kemi.dtu.dk

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.