Danmarks Frie Forskningsfond, Natur og Univers har bevilget 6,2 mio. kr. til professor Esben Thormann

onsdag 08 maj 24
|

Kontakt

Esben Thormann
Professor
DTU Kemi
45 25 24 39

Vi er glade for at kunne offentliggøre nyheden om, at Professor Esben Thormann fra DTU Kemi har modtaget 6,2 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond, Natur og Univers, til at understøtte forskningen i ion-parring i vandige polyelektrolyt-systemer.

Forskningsprojektet sigter mod at forstå ion-parring i hydrerede polyelektrolyt-systemer, som er afgørende for anvendelser af disse molekyler indenfor områder som energilagring og sundhedsteknologi. Den traditionelle klassifikation af polyelektrolytter som værende enten ’svage’ eller ’stærke’ udfordres på grund af modionsspecifikke ion-parringseffekter.

Projektets målsætning omfatter bestemmelse af ligevægtskonstanter for ion-parring, syntetisering polyelektrolytter med varierede ion-parringspotentialer og udvikling af en teoretisk model. Metodologien indebærer syntese af monomerer og polyelektrolytter, undersøgelse af ion-parring ved hjælp af ledningsevne-, NMR og Raman spektroskopiske-målinger samt udvikling af en ionbindingsmodel.

Resultaterne af forskningsindsatsen vil kunne føre til skræddersyede polyelektrolytter til brug for energilagring, materialer indenfor sundhedsteknologi og tynde antimikrobielle film, samt en lang række andre tekniske anvendelser.

Læs mere her

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.