Billedtekst: Torkil Holms Forskningspris 2012 er blevet tildelt to yngre kemiforskere. Fra venstre prismodtager Morten Jørgensen, medlem af priskomitéen Klaus Bock, Torkil Holm og prismodtager Thomas E. Nielsen. Foto: ATV / Tom Jersø

Pris til yngre DTU kemiforsker

mandag 30 jan 12
Fredag den 27. januar 2012 fik Thomas E. Nielsen, ph.d. i organisk kemi og ansat på DTU Kemi, overrakt Torkil Holms Forskningspris 2012.

Thomas E. Nielsen er 37 år og modtager prisen for sine fine akademiske præstationer inden for sit arbejdsfelt. Med prisen følger 50.000 kroner og begrundelsen lød bl.a. på, at han har givet et enestående bidrag til forskningen inden for syntesekemien, der er knyttet til problemstillinger inden for biokemi. Desuden er hans arbejde med til at understrege vigtigheden af at opprioritere organisk syntese, som har stor betydning for nanokemi, funktionelle materialer samt farmaceutiske, fødevare- og miljøkemiske områder. Prisoverrækkelsen fandt sted ved Torkil Holm Symposiet, et internationalt kemisymposium arrangeret af Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV).

Læs mere på DTU Kemi hjemmesiden

Læs mere på ATV’s hjemmeside

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.