Kandidatstuderende hjælper med at knække atomkraftkoden

fredag 22 mar 24
|

Augusta Korsgaard er lige dele teoretisk kemiker og detektiv, når hun bruger data helt tilbage fra 1960’erne til at validere topmoderne computersimulationer af, hvad der sker inde i en atomreaktor. Den viden, hun skaber, skal bruges til at udvikle en ny generation af atomkraftværker.

>

Det er et interessant sammenfald af ny og gammel teknologi, der er omdrejningspunktet for Augusta Korsgaards kandidatspeciale.

Hun skriver det i samarbejde med den danske atomkraftvirksomhed Seaborg Technologies, der har som mål at sikre fremtidens grønne energiforsyning. De vil fremstille små atomreaktorer på størrelse med en container, der kan masseproduceres, placeres på en pram og sejles hen, hvor de skal bruges.

 

Men teknologien, som virksomheden satser på, har mere end et halvt århundrede på bagen, og i størstedelen af den periode har forskningen på området stået stille, fordi man i mellemtiden har satset på andre reaktortyper.

 

Derfor må Augusta Korsgaard med jævne mellemrum benytte data fra eksperimenter, der fandt sted, flere årtier før hun selv blev født.

Læs mere på DTU's nyheder: Kandidatstuderende hjælper med at knække atomkraftkoden (dtu.dk)

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.