Kvinder i kemi

tirsdag 08 mar 11
|
FN har udnævnt 2011 til Kemiens år. Det falder sammen med 100 året for madame Marie Curies modtagelse af Nobelprisen i Kemi, hvilket er en god mulighed for at hylde kvinders bidrag til videnskaben.

Madame Marie Curie var den første kvinde, der fik Nobelprisen i kemi. Det fik hun i 1911, og hun blev pionér og forbillede for alverdens kvinder med lyst til og sans for naturvidenskaber, især kemi.

 

Jytte Hilden debatterer kvinder i kemi

1.marts var DTU vært ved et netværksmøde for kvinder med kemiingeniør og tidligere forskningsminister, Jytte Hilden, i spidsen. Der blev debatteret, hvordan vi kan vise den gode side i kemien.

 

/-/media/institutter/kemi/nyheder/2011/110308_kvinder-i-kemi/kvinder_i_kemi_l.jpg

Netværksmøde om kvinder i kemi med Jytte Hilden i spidsen. Foto Susanne Helmark

 

 

For når kemi beskrives i pressen, er det ofte i forbindelse med dårlig kemi.  Ordet kemi er blevet synonym med noget farligt. Og denne holdning vil vi gerne rykke ved.

 
Danmark har stolte traditioner på kemiens område, og der tjenes rigtig mange penge på kemi. Vi er gode til  sukker, sprit, gummi, øl, beton, maling, tøj og insulin og meget andet. I 1997 fik vi også en nobelpristager i kemi, Jens Christian Skou fra Aarhus Universitet.

 

I løbet af året sætter DTU Kemi fokus på kemi i form af forelæsninger, events og andre spændende ting i Kemiårets tegn. Følg med på www.kemi.dtu.dk

 

Kvinder, kemi og karriere – tag kampen op!

Den 8. marts er det kvindernes internationale kampdag.

 
Her fejrer Dansk Industri kvindernes internationale kampdag på Kunstindustrimuseet ved at sætte kvinder, kemi og karriere på dagsordenen.
DI vil hermed vise, hvordan  kemi bidrager til i samfundsudviklingen, samt få flere til at vælge kemi som karrierevej. Også videnskabsministeren kigger forbi.

 

Læs mere om kvinder, kemi og kampdag her

 

DTU Kemi arbejder også for at inspirere til kemi både i skolerne og på ungdomsuddannelserne. For uden viden om kemi og alle dens mange discipliner, får vi slet ikke løst problemerne med hverken miljø, klima eller energi.

 

Læs mere om kemiåret 2011

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.