Den lille detalje gør den store forskel

tirsdag 30 okt 12
|
”På et eller andet tidspunkt løber vi enten tør for olie eller også bliver det enormt dyrt,” fortæller Peter Fristrup fra DTU Kemi i det nyligt udkomne EU-magasin Projects.

Peter Fristrup er blevet interviewet til magasinet om hans søgen efter at forstå de små detaljer i bæredygtige kemiske reaktioner, som kan omdanne biomasse til brugbare produkter.

 

Udvikling af nye typer katalysatorer

Som verden ser ud i dag, er vi afhængige af olie. Men den ressource er knap, og vi står derfor over for udfordringen med at finde nye ressourcer til at producere brændstof, materialer som fx plast til vandflasker og lægemidler. Peter Fristrups forskningsprojekt skal udvikle nye typer katalysatorer, der bedre kan udnytte biomasse til fremstilling af netop fremtidens materialer og lægemidler.


 

EU-magasinet Projects når ud til over 10.000 interessenter

Interviewet med Peter Fristrup fra DTU Kemi har skabt grundlaget for artiklen, som optræder i  Projects Magazine. Projects Magazineer et magasin i både print og på web, som skriver om den seneste europæiske forskning inden for videnskab, teknologi og innovation. Det udgives af Insight Publishers, som er en godkendt projektpartner for FP7-forskningsprojekter. Magasinet når ud til over 10.000 interessenter i industrien, som er udvalgt på baggrund af deres position og indflydelse i udviklingen af videnskab og teknologi på tværs af Europa.


 

Fokus på dansk forskning

I dette nummer af Projects er der særligt fokus på dansk forskning og innovation. Også Danmarks uddannelsesminister Morten Østergaard er med, hvor han bl.a. fortæller om sucesserne i dansk forskning, om Danmarks mål for EU-formandsskabet, samt om de udfordringer Danmark står over for, hvis vi skal nå de ambitiøse mål for Horizon 2020.

 

Læs artiklen It’s all in the detail her

 

 

Kontakt:

Peter Fristrup, pf@kemi.dtu.dk

 

 

 

Af Charlotte Malassé, DTU Kemi

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.