Kemi med power

mandag 19 dec 11
|

I anledningen af Kemiåret 2011 inviterede DTU til Åbent Kemihus i efterårsferien – og flere hundrede nysgerrige i alle aldre havde fundet vej til Kemitorvet.


’Sejt,’ udbryder store og små i kor, da en flere meter høj skumslange pludselig sprøjter i vejret. Det er DTU Scienceshow, som skyder Åbent Kemihus i gang på en stormende og regnfuld tirsdag i efterårsferien.

Kemi på DTU

Kemi er sjovt, kemi er sejt, kemi er spændende.

 

Til Åbent Kemihus har kemikere fra hhv. institut for Kemi, Kemiteknik og Systembiologi lagt sig i selen for at præsentere, hvor alsidig kemi faktisk er.

 
For kemi er hverdag. Kemi er hovedpinepiller, kemi er insulin til sukkersyge, kemi er øl til de tørstige, kemi er tilsætningsstoffer til fødevarer, kemi er enzymer i vaskepulver, kemi er cremer til babynumser eller spørgsmål om beton til broer. Kemi kan være ren grundforskning med fokus på molekyler og deres reaktioner, men kemi er også olie i Nordsøen. Selv om kemi kan være problematisk i visse sammenhænge, er kemi ting, som vi mennesker kan glæde os ved -  tænk bare på medicin, maling, mad, tøj, plastik m.m.

 

Kemiens fremtidige rolle

Med afsæt i Kemiåret 2011 skal interessen og entusiasmen for faget kemi og forståelsen for betydningen ikke bare for industrien, men hele måden at forstå verden på og handle ansvarlig derudfra, skærpes.

 
”Vi skal have kemi på dagsorden og på danskernes landkort. Kemi er væsentlig, ja faktisk helt uundværlig for vores velfærdssamfund,” siger professor Erling H. Stenby, som er direktør for DTU Kemi.

 
Han vil gerne have endnu flere unge til at interesse sig for kemi og give dem et klarere billede af, hvad man kan lave med en kemiingeniøruddannelse.


”Vi skal holde fast i interessen for kemi, og hvordan vi udnytter naturvidenskab i det hele taget. Kemi er fundamentet for vores moderne samfund, understreger DTU Kemis Erling H. Stenby og fortsætter:

 

”Kemi rummer mulighederne for et bæredygtigt samfund, men det kræver indsigt, hvis man skal undgå de skadelige sider, kemi kan have, hvis den bruges forkert. Kemiens rolle i fremtiden bliver udfordrende og spændende, og det kræver kreativitet og nysgerrighed at forstå, hvordan fremtidens udfordringer skal løses.”

 

 

Læs hele artiklen i DTU Avisen nr. 10/2011

 

Læs mere om uddannelsen til kemiingeniør her

 

 

Kontakt:

Charlotte Malassé, cmal@kemi.dtu.dk

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.