2 mio. kr. fra Sapere Aude til DTU Kemi

tirsdag 22 jan 13
|
To forskere fra DTU Kemi - Andreas Stahl Madsen og Martin Nielsen - har modtaget 1 mio. kr. fra Det Frie Forskningsråds forskerkarriereprogram Sapere Aude!

AndreasDet Frie Forskningsråd har netop uddelt bevillinger til 40 unge, talentfulde forskere fra forskerkarriereprogrammet Sapere Aude. Otte modtagere kommer fra DTU – heraf hele to fra DTU Kemi.

 

Både Andreas Stahl Madsen og Martin Nielsen har modtaget Sapere Aude-bevillingen som en ekstra anerkendelse til deres forskning i hhv. organisk kemi og bæredygtig kemi. Med anerkendelsen følger ca. en million kroner, som skal gøre det muligt for forskerne at nå nye mål med deres forskning.

 

Andreas Stahl Madsens forskningsprojekt handler om kemiske værktøjer til analyse af enzymgruppen lysin deacylaser. Målet med projektet er at udvikle effektive kemiske værktøjer til brug i udviklingen af potentielle lægemidler.

”Konkret giver Sapere Aude-programmet mig mulighed for at afholde et symposium med deltagelse af topforskere fra både DanmarkMartin og udlandet, og muliggør desuden et mere intensivt samarbejde med mine samarbejdspartnere i USA,” fortæller Andreas Stahl Madsen.

 

Martin Nielsens forskningsprojekt handler om studiet af tungtopløselige katalysatorer til udnyttelse af biomasse til kemisk syntese.

 

”Sapere Aude-programmet giver mig en unik mulighed for at arbejde sammen med Professor James Dumesic ved University of Wisconsin-Madison, som er en af verdens mest respekterede forskere inden for det felt, der beskæftiger sig med omdannelse af biomasse ved brug af tungtopløselige katalysatorer, ” siger Martin Nielsen.

 

Du kan læse mere om de to forskningsprojekter her:

 

Andreas Stahl Madsen

 

Martin Nielsen

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.