Plantefibre som våben mod kræftceller

torsdag 24 mar 11
|
Et samarbejde mellem eksperter i plantefibre og forskere med viden om kræft har fået 12 millioner kroner fra Det Strategiske Forskningsråd til at dykke ned i planterigets molekyler og finde frem til netop de plantearter og netop de stoffer, der kan være med til at bekæmpe kræftsygdommen myelomatose. Det skriver cancer.dk

Lektor Mads H. Clausen fra DTU Kemi er med i den brede gruppe af forskere fra Danmark, England, USA og Tyskland under ledelse af professor William Willats fra Institut for Plantebiologi og Bioteknologi, KU Life, som søger efter nogle af svarene.

 

"Myelomatose, som rammer omkring 300 danskere om året, er en meget vanskelig sygdom at behandle, og derfor er det yderst vigtigt, at der udvikles nye lægemidler. Vores tyske samarbejdspartnere er eksperter i at undersøge celler fra myelomatose, og forsøg i laboratorier med myelomatoseceller har vist, at kunstigt udvundne pektiner fra citrusfrugter har en effekt på kræftcellerne," fortæller DTU Kemis Mads H. Clausen.

 

"Det er komplekst, men hvis alle siger; det er for komplekst, så får vi ikke mere viden. Hvis vores projekt lykkes, tror vi på, at vi har lagt grundlaget for mere forskningsarbejde, der kan føre denne viden videre og måske udvikle nogle stoffer, der engang kan blive til en slags kosttilskud med kræftforebyggende virkning," fortsætter han.

 

Læs hele artiklen her 

   

Kontakt

 

Lektor Mads H. Clausen, mhc@kemi.dtu.dk


 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.