grants

Carlsbergfondet bevilger nyt forskningsudstyr

torsdag 30 jan 20

Kontakt

Susanne Mossin
Lektor
DTU Kemi
45 25 23 91

Kontakt

Luca Laraia
Adjunkt
DTU Kemi
45 25 24 95

Kontakt

Mads Hartvig Clausen
Professor
DTU Kemi
45 25 21 31
Tre forskere på DTU Kemi har fået økonomisk støtte til at købe avanceret udstyr - hvilket kommer vigtige forskningsområder til gode.

For at opretholde et forskningsmiljø af høj kvalitet er det essentielt at opdatere og forbedre forskningsinfrastruktur løbende. Det er derfor vigtigt, at Carlsbergfondet har valgt at bevilge nyt forskningsudstyr til tre forskere på DTU Kemi.

Lektor Susanne Mossin har modtaget 250.000 kroner til et massespektrometer, der kan udføre operandospektroskopi. Det muliggør en simultan analyse af både struktur og aktivitet for fx en katalysator i aktion.

Den anden modtager, adjunkt Luca Laraia, er tildelt 190.000 kroner, som skal bruges på et avanceret billeddannelsessystem til kemisk biologi. 

Endelig tildelte Carlsbergfondet professor Mads H. Clausen 734.900 kroner til den nye DTU SCore-infrastruktur, der i øjeblikket er under opførelse på DTU Kemi. DTU SCore er en platform til automatiseret afprøvning af små molekyler for at fastslå, om stofferne har biologisk aktivitet. Denne type forskning danner grundlag for basale erkendelser inden for kemisk biologi og kan samtidig være udgangspunkt for udvikling af nye lægemidler.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.