Per Knudsen

Per Knudsen

Professor

DTU SPACE
Institut for Rumforskning og Rumteknologi

Geodæsi og Jordobservation

Danmarks Tekniske Universitet

Elektrovej

Bygning 328, rum 112

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Fax 45 25 95 75
E-mail pknud@dtu.dk
ORCID 0000-0003-4640-6746

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2020
Carlo Sass Sørensen, ph.d. fra DTU Space, modtog forleden Innovationsfondens Erhvervsforsker Pris 2020. (Foto: Innovationsfonden)
17 FEB

Ph.d. fra DTU Space vinder pris for samfundrelevant forskning

Unik forskning i hav- og landbevægelser i Thyborøn udløste erhvervsforskerpris til Carlo Sass Sørensen, som er ph.d. fra DTU Space. Hans arbejde er et eksempel på samfundsrelevant brug af satellitdata i forbindelse med den grønne omstilling.

Klimaændringer Kortlægning og opmåling
2017
Rink Isbræ i Grønland er et af de steder, hvorfra store mængder smeltet indlands-is forsvinder ud i verdenshavene og fører til havstigninger. (Foto: NASA/OIB).
14 DEC

Unik klima-mission afsluttes snart som et stort stjerneskud

DTU Space har leveret store videnskabelige bidrag til NASA’s klimaforsknings-mission GRACE, som nu afsluttes efter 15 år.

Satelitter Klimaændringer Isforskning
06 OKT

Drone giver nye muligheder for klimasikring af vandløb

Målinger af vandløb skal i fremtiden foretages med droner. Dronerne vil give mere præcis information til overvågning af vandløb og dermed bedre klimasikring. Innovationsfonden investerer 7.955.000 kr. i projektet.

Klima og natur Kortlægning og opmåling
2015
Den første protoytype af dronen Smart UAV er netop bliver præsenteret på Hans Christian Andersen Airport. Foto: Nils Lund.
28 MAJ

Ny drone kombinerer egenskaber fra helikopter og fly

Prototypen på en ny hybriddrone er netop blevet afsløret ved en konference i Odense. Projektet er ledet af DTU Space, og DTU bidrager bl.a. med en højpræcisions-navigation, der betyder, at dronen manøvrerer med en nøjagtighed på ned til fem centimeter.

Miljø og forurening Rumforskning
2013
En drone udviklet af Sky-Watch.
16 DEC

Ny dansk smartdrone forbereder os på stormflod og oversvømmelser

Højteknologifonden støtter udviklingen af en banebrydende drone. Dette lille ubemandede fartøj bliver til i et samarbejde mellem DTU og nordjyske Sky-Watch.

Rumforskning Miljø og forurening
Kunstners gengivelse af Sentinel-3
10 APR

LOTUS skal overvåge oceaner og land

DTU Space står i spidsen for det nye EU-projekt LOTUS, der skal udvikle nye metoder til at bruge data fra satellitter til at overvåge oceaner og land.

Rumforskning