Forskningsområder:
Bio-makromolekylær nanoteknologi - funktionelle
elektrospundne nano-mikrostrukturer:
Forskningen er koncentreret om disses udvikling og
anvendelsesmuligheder indenfor områder som fødevarer,
bio-ingeniørvidenskab (f.eks. vævsfremstilling), bio-lægemidler,
bio-sensorer, filtre, membraner og elektronik.
Nanostrukturer med molekylært aftryk til
bio-medicinsk og bio-sensorisk anvendelse:
Med molekylær prægning stræber vi efter at indtroducere
skræddersyede aktive steder i nanostrukturer. Molekylær prægning
er et magtfuldt værktøj, som genererer materialer, som selektivt
kan binde et målmolekyle, og som kan bruges som
genkendelseselementer i bio-efterligninger (i samarbejde med Lund
Universitet).
Bio-makromolekylers strukturelle og funktionelle
egenskaber i fødevarer: Bio-polymerer (hydrokolloider) og
amphifile stoffer (surfactanter/ lipider/proteiner) samt systemer
af biologisk betydning:
Reologiske egenskaber, sammenhæng mellem strukturegenskaber,
selvsamling, faseopførsel, mikrostrukturer, fysiokemiske og
thermodynamiske egenskaber, interaktioner på kolloidalniveau,
samt kontrol af disse.
Funktionelle fødevarers og bio-makromolekylære
systemers teknologi (væsker, geler og fibre):
Målet er at udvikle den nødvendige teknologi til transformation
af udvalgte bio-makromolekyler til avancerede systemer med en
række applikationsmuligheder indenfor fødevarer og
bio-ingeniørvidenskab.