Radical Innovation Project 2017

Den Radical Innovation Sprint er begyndt

tirsdag 11 sep 18
|

Forskningsarbejdet i årets Radical Innovation Sprint er gået i gang. Der arbejdes nu med 13 projekter for at se, om de indledende hypoteser holder stik. Igen i år vil Sprint-projekterne se på alt fra top til bund i upstream olie- og gasindustrien i den danske del af Nordsøen. Hurtigt fremdrift er afgørende, da projekterne kun løber fra 1. september til 30. november.

dobbeltblindet evaluering af et udvalg på 14 personer og de er nu begyndt at arbejde med deres ideer. I puljen med 47 ideer var der forskere, der havde mere end én ide. Det gælder også for nogle af de 13 finansierede ideer (Se liste nedenfor med alle projekter). To forskere fra Aarhus Universitet, Alberto Scoma og Hans Henning Stutz, har i særdeleshed bevist, at de har en radikal tankegang, da de begge har opnået to projekter i dette år.

"Olie- og gasindustrien er et nyt område for mig, men jeg havde nogle nye ideer, og med støtte fra det radikale innovationshold, så var jeg i stand til at tilpasse dem branchen. Nu er jeg meget begejstret og glæder mig til at arbejde på begge mine ideer. Jeg mener, at disse koncepter og hypoteser er værdige at teste, men uden den radikale innovationssprint støtte, ville det være svært, "siger Hans Henning Stutz, Dept. of Engineering, Aarhus Universitet.

Geografisk er projekterne bredt fordelt inden for DHRTC-netværksorganisation og udenfor.  Deltagerne denne gang er forskere fra såvel Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, GEO og Via University College. Ud over en projektleder er alle ideer tildelt en kontakt fra DHRTCs Technology Maturation afdeling, som kan bidrage med branchespecifik viden.

"Møder mellem forskerne og deres kontakt fra Technology Maturation er særdeles værdiskabende. Vi ser, at projekterne skrider hurtigt frem, når vi interagerer med forskerne. Vi videregiver vores brancheerfaring til forskeren, alt imens vi lærer af dem. Samarbejde er nøglen til at lykkes ", siger Kristine Wille Hilstrøm, projektleder for RIS 2018 og Technology Maturation Advisor.

Mød Sprint-forskerne
Du kan møde mange af forskerne fra de to Radikal innovation Sprint fra både 2017 og 2018 på DHRTC Technology Conference, der finder sted den 12, og 13. november i København. Kom og få indblik i deres arbejde og interager med dine forskerkollegaer, branchefolk og DHRTC-medarbejdere.

 

Læs mere om Sprint 2018 og 2019

 

Radical Innovation Projekter 2018

Seyed Soheil Mansouri, Assistant Professor, DTU Chemical Engineering, Technical University of Denmark
Jingdong Zhang, Professor, DTU Chemistry, Technical University of Denmark

Helle Foged Thomsen, GEO

Hans Henning Stutz, Assistant Professor, Department of Engineering –Geotechnical engineering, Aarhus University
Alberto Scoma, Assistant Professor, Department of Engineering –Biological and Chemical Engineering, Aarhus University
Kenny Kakaota Sørensen, Professor, Department of Engineering –Geotechnical engineering, Aarhus University

Cejna Quist-Jensen, Assistant Professor, Department of Chemistry and Bioscience, Aalborg University
Vittorio Boffa, Assistant Professor, Department of Chemistry and Bioscience, Aalborg University
Zhenyu Yang, Associate Professor, Department of Energy Technology, Aalborg University
Simon Pedersen, Assistant Professor, Department of Energy Technology, Aalborg University
Martin Dalsgaard Ulriksen, Assistant Professor, Department of Civil Engineering, Aalborg University
Mette Hedegaard Thomsen, Associate Professor, Department of Energy Technology, Aalborg University

Torben Lund Skovhus, Centre for Research and Development, Via University College   

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.