Frank Niessen PhD Defence

Første DHRTC Ph.d. forsvar

tirsdag 03 jul 18
|
Mandag den 25. juni forsvarede forsker Frank Niessen sit ph.d.-projekt ’Faseomdannelser i supermartensitisk rustfrit stål’, hvilket betyder at han er den første DHRTC-ph.d.-studerende som afslutter sine studier.

"Jeg er meget glad for at kunne ønske Frank tillykke med forsvaret. Dette er en vigtig milepæl, ikke kun for Frank som forsker, men også for DHRTC. At vores første ph.d. bliver færdig kun fire år efter, at centret blev oprettet, beviser centrets evne til at tiltrække talenter til forskning inden for olie og gas samt vigtigheden af vores arbejde", siger Lars Simonsen, R&D Director hos DHRTC.

Projektet

Frank Niessen forsvarede sit projekt ’Faseomdannelser i supermartensitisk rustfrit stål ', der har undersøgt de væsentligste faseomdannelser i dette materiale og deres indvirkning på de mekaniske egenskaber.

"Resultatet af projektet er primært af akademisk interesse. Men særligt målingerne af stabiliteten på austenit er af umiddelbar interesse for industrien, da det viser anvendelsesgrænserne for en given specifikation med hensyn til mekanisk belastning og temperatur, "siger Frank Niessen om projektet.

Supermartensitisk rustfrit stål er af særlig interesse for offshore olie- og gasindustrien på grund af dens mange kvaliteter, herunder dets modstand mod vådkorrosion, dets svejsbarhed og styrke.

Anvendelsespotentiale

"Supermartensitisk rustfrit stål besidder alle de rigtige kvaliteter til anvendelse i offshore olie- og gasindustrien som et alternativ til duplex-stål. Franks studier bidrager overordnet til en bedre forståelse af disse kvaliteter, og hvordan vi kan finde nye fremstillingsspecifikationer, som kan forlænge nye strukturers levetid og reducere omkostningerne i forbindelse med korrosion. " fortæller Simon Ivar Andersen, Technology Maturation Advisor hos DHRTC.

Franks projekt er en del af arbejdsprogrammet CTR 2.

Læs mere om Franks projekt her.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.