A Radical Innovation Sprint to Remember

En mindeværdig Radical Innovation Sprint

mandag 01 feb 21
|

Radical Innovation Sprint 2020 var en meget anderledes proces end normalt, da det meste af sprinten foregik virtuelt på grund af corona-pandemien. Grundidéen var dog stadig den samme: Forskere meldte sig frivilligt til at forlade deres komfortzone og arbejde på usædvanlige projekter for at booste innovation.

Den 12. januar var mere end 30 forskere samlet på Zoom til den årlige Radical Innovation Sprint Close-Out Day. En dag, hvor sprinterne fra Radical Innovation Sprint 2020 mødes for at dele resultater og fejre slutningen på tre intense måneders forskning.

Virtuel vidensdeling

"Alt er foregået virtuelt", udtaler rådgiver på DHRTC og medlem af Radical Innovation teamet, Karen Guldbæk Schmidt.

Dette betød, at mange af forskerne aldrig mødte Radical Innovation teamet fysisk. Ikke desto mindre blev de 12 udvalgte projekter støttet gennem forskningsfasen og alle projekter krydsede mållinjen. På Close-Out dagen præsenterede forskerne deres resultater for både med-sprintere, DHRTC’s programledere, og for de fem Local Focal Points fra DHRTC’s partnerinstitutioner.

Præsentationerne førte til spændende diskussioner mellem forskerne og publikum, hvilket inspirerede til ny eller yderligere forskning og udvikling af resultaterne.

"En af de ting, der kendetegner sprinterne er, at de har et nysgerrigt, innovativt sind. De er villige til at udforske det ukendte og tage chancer, ofte med fantastiske forskningsresultater", udtrykker Karen Guldbæk Schmidt.

Den sidste levetid og alternativ energiproduktion

Projekterne varierede i tema, men der var en fremspirende trend med fokus på bæredygtighed og at reducere det miljømæssige fodaftryk. Et tema var produceret vand, hvor en række projekter undersøgte, hvordan man kan rense produceret vand fra forurenere med alt fra genanvendelige microvehicles til piezo-fremmende nanofibre.

Adskillige projekter fokuserede på oliefelternes sidste levetid og transitionen af disse. Et af projekterne undersøgte, hvordan man kan konvertere modne oliereservoirer til hydrogen-lagring og metan reservoirer til gavn for fremtidige generationer. Et andet tema var alternativ energiproduktion og lagring, hvor et forskerhold undersøgte, hvordan man kan bruge de selvkørende teknikker til membran-destillering til energioverførsel.

De 12 projekter blev finansieret som en engangsmulighed. Det er nu op til sprinterne at beslutte, om de vil arbejde videre med idéerne eller følge nye ideer. Radical Innovation Sprint 2021 begynder i dag, den 1. februar. Læs mere om den her.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.