Vanja Refn DTU Kemi

”Det bedste er at lykkes med noget, som ingen før har gjort”

tirsdag 25 feb 20

Kontakt

Ansøgningsfrist

Kandidat i Anvendt Kemi

Kandidatuddannelsen giver en bred viden inden for design af avancerede materialer – på både teoretisk og eksperimentelt niveau – gennem kurser, der dækker kemien, syntesen, den fysiske kemi og fremstillingen af sådanne materialer.

På ’Anvendt Kemi’ er der stor fleksibilitet med hensyn til emnevalg i hver enkelt studerendes studieplan. Du kan forme din egen uddannelse og karriere ved at vælge bredt blandt det store udbud af kurser på DTU og har mulighed for at fokusere på områder som fx analytisk kemi, teoretisk kemi, materialer eller bæredygtig kemi. Alternativt, kan du vælge at specialisere dig inden for fem foruddefinerede linjerstudielinjer.

Læs mere om Anvendt Kemi på DTU

Spørger man kemistuderende Vanja Refn er det bedste ved at læse kemi, når tingene lykkes, og hun er med til at skabe ny viden i laboratoriet.

Vanja læser Anvendt Kemi på DTU og bliver færdig til vinter 2021. Hun elsker at tilbringe tid i laboratoriet, hvor hun bl.a. er ved at specialisere sig i materialekemi til katalytiske sammenhænge. Gennem sit bachelorprojekt på DTU Kemi fandt Vanja hurtigt ud af, at syntese og karakterisering af kemiske materialer, er det, hun brænder for.

”I løbet af min bachelor gennemgik jeg en række obligatoriske kurser, som giver en god introduktion til, hvad anvendt kemi kan indebære. Jeg kunne allerede dengang mærke, at design og karakterisering af materialer interesserede mig – og så gør det jo heller ikke noget, at vores forskningsfaciliteter her på Kemi er rigtig gode – så der har været rig mulighed for at lave forskningsprojekter og spændende forsøg i laboratoriet”, fortæller Vanja.

Og det har hun i den grad benyttet sig af. I det hele taget oplever hun studietiden på DTU som spændende, og så giver det et kick, når hun er med til at skabe nye resultater og ny viden.

”Jeg har været glad for mit studie, og de muligheder jeg har fået på DTU Kemi, hvor jeg blandt andet har fået lov at forske og har udgivet min første videnskabelige artikel i ACS Omega om et uranbaseret metalorganisk netværk.”

Titlen på artiklen er ”A Redox-Innocent Uranium(IV)-Quinoid Metal-Organic Framework”.

Fremtiden
Som mange andre studerende har Vanja på et tidspunkt oplevet, at det var svært at regne ud, hvad en fremtidig arbejdsgiver vil lægge vægt på af faglige kvalifikationer.

”Det gode ved at læse Anvendt Kemi er, at der flere muligheder for at specialisere sig inden for et område. Jeg har valgt retningen med fokus på katalyse og nanoteknologi, hvilket jeg håber på vil give mange muligheder i fremtiden.”

Foreløbig gælder det dog specialet, som kommer til at handle om at syntetisere og karakterisere molekyler med katalytiske egenskaber. Og her vil Vanja igen vil arbejde på at skabe ny viden.

Hendes råd til andre kommende kemi-studerende er at udnytte de muligheder, DTU giver. Og så ellers forfølge sine faglige interesser i løbet af studietiden, da underviserne ofte er meget lydhøre over for de studerendes ideer og interesser.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.