kirapris

Ung forsker modtager pris fra Jorcks Fond

tirsdag 18 dec 18
|

Kontakt

Kira Astakhova
Lektor
DTU Kemi
93 51 35 52
Lektor Kira Astakhova fra DTU Kemi var en af modtagerne, da Reinholdt W. Jorck og Hustrus Fond torsdag d. 13. december uddelte forskningspriser til tre yngre forskere for deres indsats for det danske samfund og erhvervsliv.

Reinholt W. Jorck og Hustrus Fond hædrer hvert år yngre forskere for særligt fremragende indsatser inden for den samfundsrelevante forskning. I år var lektor Kira Astakhova fra DTU Kemi én af de udvalgte, og med prisen følger 300.000 kroner. Derudover modtager Kira Astakhova også Jorcks rejselegat på 200.000 kroner – i alt 500.000 kroner til hendes forskning og undervisning.

 

Reinholdt W. Jorck og Hustrus Fond har i 2018 uddelt cirka 11 millioner kroner kr. i hæderspriser, studielegater og støtte til forskellige projekter. Priserne blev overrakt af Højesteretspræsident Thomas Rørdam, som er formand i bestyrelsen. 

kirapris

 

Kira Astakhova forsker i tværfaglig kemi af nukleinsyre-vekselvirkninger i komplekse biologiske systemer.

Læs mere om Kira Astakhovas forskning og undervisning

Om Reinholdt W. Jorck og Hustrus Fond:

Reinholdt W. Jorck og Hustru opbyggede i slutningen af det 19. århundrede en betragtelig formue ved hårdt arbejde og omfattende bygherrevirksomhed i det indre København. Mest kendt er i dag passagen og bygningskomplekset, som bærer Jorcks navn. Sønnen Knud Jorck oprettede den 4. april 1936 en fond i forældrenes navn.

 

Fonden uddeler hvert år betragtelige beløb til fremragende forskning og uddannelse. Jorcks Forskningspriser og Jorcks Stipendier til rejseformål blev i år uddelt torsdag den 13. december i Højesteret af højesteretspræsident, Thomas Rørdam.

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.