elastyrenprisen

Professor Esben Thormann modtager prestigefyldt polymerpris

tirsdag 18 aug 20
|

Kontakt

Esben Thormann
Professor
DTU Kemi
45 25 24 39
Den danske polymerpris - ATV | Elastyrenprisen – er netop uddelt på ATV’s årsmøde, og professor Esben Thormann fra DTU Kemi er én af to forskere til at løbe med hæderen.

Elastyrenprisen uddeles hvert år til en forsker, der har udmærket sig gennem nytænkning og markante resultater inden for kemisk forskning og udvikling af syntetiske eller biologiske polymerer til medicinsk anvendelse. I år er professor Esben Thormann valgt af Akademiet for de Tekniske Videnskaber til at modtage prisen.

Formanden for priskomiteen, Niels Christian Nielsen, overrakte prisen tirsdag eftermiddag, og udvalgets begrundelse lød bl.a.:

"Begge kandidater er internationalt anerkendte polymerforskere, der har en imponerende forskningsproduktion bag sig og har opbygget stærke forskningsgrupper inden for deres respektive forskningsområder. Esben Thormanns forskning omhandler udvikling og karakterisering af polymerer med fokus på overflader af såkaldte stimuli-responsive polymerer og deres vekselvirkning med forskellige materialetyper, ofte i tæt samarbejde med industrielle partnere (..)”

Med prisen følger 50.000 kr. pr. modtager, hvilket gives som en personlig anerkendelse. Den anden modtager af prisen er lektor Brigitte Städler fra Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO) ved Aarhus Universitet.

Om ATV│Elastyrenprisen

ATV│Elastyrenprisen uddeles hvert år med det formål at motivere til og støtte dansk kemisk forskning.

Kandidater til prisen skal have udmærket sig ved at bidrage til nytænkning og gennem markante resultater inden for kemisk forskning i og udvikling af syntetiske eller biologiske polymerer til medicinsk anvendelse. 

Prisen er på 100.000 kr. (50.000 kr. pr. modtager) og gives som en personlig anerkendelse.

Den er etableret efter ønske af afdøde medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskaber, civilingeniør Torbjørn Grenness.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.