Lægemidler og miljø i fokus på Ph.d. Symposium - foto: Anne Frejberg

Lægemidler og miljø i fokus på kemi-symposium

mandag 13 nov 17
Ph.d studerende præsenterede frontlinjeforskning på DTU Kemi´s årlige symposium for ph.d.-studerende og repræsentanter fra erhvervslivet.

Den globale opvarmning og forskning i metoder til at udvikle nye lægemidler dominerede på DTU Kemi´s Ph.d. Symposium i Holte mandag. 90 forskere, professorer og repræsentanter fra erhvervslivet blev præsenteret for hypoteser og molekylemodeller og diskuterede industrielle anvendelsesmuligheder. Symposiet strækker sig over to dage og rummer præsentationer fra hele den forskningsmæssige bredde på DTU Kemi.

På symposiets første dag præsenterede ph.d-studerende Line Abilgaard Ryberg sin forskning i om, hvordan det humane protein, albumin, binder til insulin analogen, insulin detemir. Denne binding fører til langsommere frigivelse af insulin, så diabetespatienter kan få glæde af færre daglige injektioner. Et andet forskningsområde, fragmentbaseret udvikling af lægemidler, blev præsenteret af ph.d.-studerende  Nikolaj Sten Andersen. Han fremlagde eksempler på teknikker til at effektivisere udvikling af lægemidler for derigennem at reducere omkostninger.

Flere virksomheder havde sendt repræsentanter til symposiet og director for Protein og Peptide Kemi, Novo Nordisk, Thomas Eiland Nielsen var hovedtaler ved arrangementet. Han fremhæver, at symposiet er en god mulighed for at møde nye talenter inden for kemi og præsentere dem for de arbejdsopgaver og karrieremuligheder, der er i industrien.

”DTU Kemis symposium giver en god indsigt i, hvad de studerende bliver uddannet i, og hvordan de bruger nye metoder. Det videnskabelige niveau på symposiet er højt både rent grundvidenskabeligt og i forhold til den anvendelsesorienterede forskning, og så er det et godt netværksarrangement, siger Thomas Eiland Nielsen.

I forbindelse med Ph.d. Symposiet uddelte DTU Kemi priser for den bedste poster og den bedste mundtlige præsentation.

DTU ChemistryDTU Chemistry
Emilie Nørmølle Underlin modtog prisen for 'bedste mundtlige præsentation' og Vanessa Bay modtog prisen for 'bedste poster.'

 

 

 

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.