DTU Kemi - Kemi-OL vindere 2013

Flotte OL-medaljer i kemi til Danmark!

torsdag 15 aug 13
|

Kontakt

Susanne Mossin
Lektor
DTU Kemi
45 25 23 91

Danmarks fire dygtigste gymnasieelever udi kemi har netop deltaget i Den Internationale Kemiolympiade i Moskva fra 15.-24.juli. Forud var gået den Skandinaviske Kemiolympiade, som blev afholdt på DTU Kemi.

Ved den Internationale Kemiolympiade dyster 4 deltagere fra hvert af de 78 deltagende lande i teoretiske og eksperimentelle problemer indenfor kemi. I år skulle de dygtige kemi-atleter bl.a. regne på methanclathrater i Baykalsøen og analysere vand fra svømmepøle. Når der ikke blev regnet opgaver, var der tid til at se Moskva og til at mødes med andre deltagere fra hele verden.

Ved afslutningsceremonien var der taler, ballet og russisk dans og selvfølgelig medaljer: 10 % af deltagerne får guld, 20 % sølv og 30 % bronze, og derudover uddeles der også ”Honorable mentions” til yderligere 4 %.

De danske deltagere - Ada, Frederik, Frederik og Theodor - beviste at træning og hårdt arbejde betaler sig! De snuppede 4 medaljer med hjem til Danmark: 1 sølvmedalje og 3 bronzemedaljer. De norske og svenske deltagere må også siges at have fået et godt udbytte af sluttræningen på DTU og hev yderligere 1 sølvmedalje og 2 Honorable mentions med hjem til Skandinavien.

På billedet ses de danske KemiOL-vindere Ada, Frederik, Frederik og Theodor, med medaljehøsten i Moskva.

Opgaverne og resultaterne kan ses på www.icho2013.chem.msu.ru/

Læs mere om kemiolympiade i Danmark på www.kemiolympiade.dk

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.