Modified Salinity Water Flooding Workshop

Modified Salinity Water Flooding Workshop – status quo og fremtidige udfordringer

torsdag 28 jun 18
|

Fredag d. 15 juni deltog mere en 60 forskere i DHRTCs Modified Salinity Water Flooding Workshop på DTU for at diskutere den attraktive olie indvindingsmetode. Både universitets- og industriforskere deltog og diskuterede status quo og de fremtidige udfordringer forbundet med modifed salinity water flooding og deres forskning.

Modified Salinity Water Flooding workshoppen havde over 60 deltagere, der deltog livligt i debatterne med de 9 talere, der kom fra både industrien og forskningen. Igangværende forskning og fremtidige udfordringer var på menuen i form af generelle tendenser, udfordringer i laboratorierne og uddybelser af specifikke forsknings projekter.

Modified salinity water flooding er et relativ billig mulighed, da det ikke kræver dyr infrastruktur. Det største problem er, at selvom metoden er en succes i laboratorierne og felten, så er mekanismerne bag stadig ukendt. Det er vigtig at forstå disse, for at kunne skalere effekten op og kunne udnytte det i Nordsøen.

Genskabe kontakten til forskningen

Både industri- og universitetsforskere deltog med fælles fodslag i modified salinity water flooding. ”Jeg kom i dag, fordi jeg aktivt arbejder med dette område. Derudover så ville jeg gerne engagere mig i og genskabe kontakten til forskningsfeltet og fællesskabet. Indtil videre har emnerne været interessante og udfordrende, men jeg ville ønske, at der var endnu mere tid til diskussionerne, da det er dem, der skaber grundlag for ny forskning” siger workshoptaler Dr. Hassan Mahani fra Shell.

Varierende emner

Formålet var at invitere en forskelligartet gruppe af forskere, der har studeret forskellige mekanismer i modified salinity water flooding. Denne diversitet resulterede i, at de 9 workshoptalere angreb emnet modified salinity water flooding meget forskelligt som: hvorfor modeller er vigtige og kan understøtte beslutninger, hvilke udfordringer, der ofte er i laboratorierne, hvordan forståelsen af forskningsfeltet har ændret sig over tid og erfaringsudveksling.

Indsigt i aktiv forskning

”Formålet med workshoppen var at få en overblik over igangværende forskning fra aktive forskningsgrupper og finde nye ideer til vores fremtidige aktiviteter i centeret. Vi planlægger yderligere, at udvide vores samarbejder med andre forskere” siger forsker Ali Akbar Eftekhari.

”I dag har været et godt resume af, hvad mine kollager arbejder på, hvilket altid er spændende” Siger Dr. Hassan Mahani.

”Vi vil helt sikkert gentage succesen, hvis vi kan tiltrække en gruppe talere af lige så høj kvalitet igen” Siger forsker Ali Akbar Eftekhari.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
http://www.kemi.dtu.dk/nyheder/nyhed?id=50C245CA-0ED0-4403-B373-19269D0F8A97&utm_device=web&utm_source=RelatedNews&utm_campaign=Nyt-forskningsprogram-lanceret
26 APRIL 2019