Rasmus Larsen DTU

DHRTCs anden Teknologi Konference er sparket i gang

tirsdag 14 nov 17
|
Mere end 250 deltagere var klar til at dele ideer og fremtidperspektiver for den danske olie og gas industri da Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre sparkede den anden Teknologi Konference i gang.

DTU Provost Ramus Larsen bød alle deltagere velkommen til Danish Hydrocarbon and Reasearch Centres anden Teknologi Konference. I løbet af de næste to dage får deltagerne god mulighed for at se noget af den innovative udvikling, der finder sted inden for de forskellige dicipliner, se hvordan de er knyttet til den danske Nordsø og se hvordan DHRTC har valgt at organisere samarbejdet mellem forskning og anvendelse.

"Olie og gas har været en værdifuld ressource for den danske stat og det vil det blive ved med at være..."
Rasmus Larsen, Provost, Danmarks Tekniske Universitet

”Olie og gas har været en værdifuld ressource for den danske stat og det vil det blive ved med at være, under overgangen til klimavenlige energisystemer, mange år frem. Med DHRTC og et stærkt samarbejde mellem de fem institutioner (AAU, AU, KU, DTU og GEUS) samt DUC (Danish Underground Consortium) tror vi på at DHRTC bidrager positivt til visionen om at være til gavn for samfundet,” sagde Rasmus Larsen i hans åbningstale.

Fokus på forskning
DHRTCs aktiviteter er organiseret omkring områderne forskning og anvendelse. På nuværende tidspunkt har DHRTC seks programmer, som alle har fokus på, hvordan vi potentielt kan øge indvindingen af olie og gas. Programmerne aktivere adskillige forskningsområder på tværs af de fem partner institutioner. I løbet af konferencen får deltagerne chancen for at diskuterer med forskerne og samtidig en forståelse for anvendelsespotentialet.

”Fra at have forventet meget lidt af potentialet i undergrunden, til at forvente meget mere. På DHRTCs Teknologi konference vil I blive præsenteret for banebrydende udvikling med høj risiko og højt afkast. Alt sammen i et forsøg på at skabe værdi for samfundet,” sluttede Rasmus Larsen før han erklærede DHRTC Teknologi Konference 2017 for åben.

Læs mere om konferencen her.

Billede: Brian Nonbo

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
18 AUGUST 2018