DTU Kemi - Årets underviser - foto: Anne Frejberg

Ny skulptur hylder excellent underviser

fredag 27 okt 17
|
af Janwium

Kontakt

Günther H.J. Peters
Lektor
DTU Kemi
45 25 24 86

Den 26. oktober blev en godt tre meter høj vandreskulptur indviet. Skulpturen er det synlige bevis på, at lektor Günther H. J. Peters fra DTU Kemi er den første modtager af DTU’s pris for udvikling af undervisning og læring.

”Til lykke til Günther og til DTU Kemi”, lød det fra dekan Martin Vigild under indvielsen, hvor også bl.a. rektor Anders Bjarklev, dekan Philip Binning og institutdirektør Erling H. Stenby hyldede den nytænkende lektor, og hvor kunstneren bag værket, Maja Fjord Fjord, var tilstede.

Rektor kom bl.a. ind på, at på DTU er der intet, der er vigtigere end excellent undervisning. Så det er helt på sin plads, at Günther H. J. Peters er blevet hyldet flere gange.

Allerede i slutningen af 2016 blev det offentliggjort, at Günther H. J. Peters havde gjort sig fortjent til prisen og dermed også til et rejselegat på 25.000 kr. Dengang fik Günther overrakt en lille model af vandreskulpturen. Men med opstillingen af den store skulptur mellem bygning 206 og 207 på DTU i Lyngby, er det blevet meget synligt for alle besøgende, at det er en underviser fra DTU Kemi, der har modtaget prisen.

Hvis man går tæt nok på skulpturen, kan man også se, at Günther H. J. Peters’ navnetræk er indgraveret.

Det, som Günther H. J. Peters anerkendes for med prisen, er, at han har lavet det svært tilgængelige grundfag ”Fysisk kemi for biovidenskaberne” helt om. Tidligere var grundfaget præget af lave gennemsnitskarakterer og høj dumpeprocent, men nu er det helt anderledes.

Læs mere om prisen og om skulpturen.

DTU Kemi - Årets underviser - foto: Anne Frejberg
Fotos: Anne Frejberg 

 

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.