DTU Chemistry - DTU’s Young Researcher Award

DTU’s Young Researcher Award

fredag 07 nov 14
|

Kontakt

Jerrik Jørgen Mielby
Forsker
DTU Kemi
45 25 23 63

Kontakt

Søren Kegnæs
Professor
DTU Kemi
45 25 24 02

Årets ph.d.-kandidater er netop blevet fejret med priser. En af priserne - DTU’s Young Researcher Award gik til DTU Kemis Jerrik Mielby.

147 færdiguddannede ph.d.-kandidater blev fejret ved en stor fest på DTU sammen med vejledere og ledsagere fredag den 31. oktober 2014.

DTU Kemi var rigt repræsenteret, og den ene af DTU’s Young Researcher Award gik til ph.d. Jerrik Mielby. Prisen hædrer unge forskere, der har gjort en ekstraordinær indsats, og som har et stort potentiale for at udvikle sig yderligere.

Enenstående videnskabelige resultater
Jerrik Mielby har opnået enestående videnskabelige resultater og har skrevet en fremragende ph.d.-afhandling af høj international standard. Jerrik har allerede publiceret 11 videnskabelige artikler i internationale tidsskrifter (ISI publikationer med i alt 137 citationer), samt skrevet tre patenter.

To af Jerriks seneste artikler er publiceret i Angewandte Chemie, hvilket er et af de mest anerkendte tidsskrifter indenfor kemi. Dette vidner i høj grad om kvaliteten og gennemslagskraften af hans forskning.

Dygtig formidler
I løbet af sin ph.d. har Jerrik Mielby også formået at formidle sine resultater og viden på anden vis. Udover foredrag og poster-præsentationer ved flere internationale konferencer har Jerrik også holdt foredrag for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF), samt stået for udarbejdelsen af laboratorieøvelser til gymnasieelever.

Foruden undervisning i laboratoriet har han været medvejleder for en række projektstuderende på både bachelor- og kandidatniveau.

Derudover blev Jerrik Mielby udvalgt som dansk repræsentant ved ”The 63rd Lindau Nobel Laureate Meeting for Chemistry” i Tyskland i 2013.

Lektor Søren Kegnæs var vejleder på Jerrik Mielbys ph.d.-afhandling med titlen Selective Oxidations using Nanostructured Heterogeneous Catalysts

Jerrik Mielby er i dag PostDoc på Center for Katalyse og Bæredygtig Kemi (CSC) på DTU Kemi.

Læs mere her

Eller på facebook.com/DTUKemi

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
http://www.kemi.dtu.dk/nyheder/Nyhed?id=%7B0423C8D9-87EA-4894-9B10-0DCE0B8B491E%7D
18 FEBRUAR 2019